joi, 20 februarie 2014



     LaTeatrul Naţional pentru Copii :
             un CARNAVAL, o premieră !

Magicianul şi Buna Poveştilor vor fi gazde, iar copiii – Eroii din Poveste

CARNAVALUL, cel mai apreciat dintre spectacole şi cel mai aşteptat dintre evenimentele stagiunii la Teatrul Naţional pentru Copii, încântătoare „temă’’ pentru acasă, în stare să antreneze toată familia în febra pregătirilor, vă aşteaptă la Sala Media de la TNB. Două duminici la rând, copiii vor avea parte de sărbătoare. În buna tradiţie a locului, unde fiecare spectacol este o premieră, niciun carnaval nu va semăna cu celălalt.
Duminică, 23 februarie, de la ora 11.oo, sunteţi aşteptaţi la Carnavalul de Lăsata Secului, iar duminica următoare, pe 2 martie, tot de la ora 11.00, va avea loc Carnavalul de primăvară.
Poveştile românilor vor fi din nou aici, la întâlnirea cu voi, cei mai mici dintre spectatorii teatrului. În ritm de carnaval, cei buni se vor confrunta şi de această dată cu încercările grele şi cu capcanele celor răi la suflet. Nemuritoare personaje de basm, frumoase tradiţii din bătrâni,  precum şi costume dintre cele mai originale îi vor încânta pe toţi participanţii la acest colorat început de primăvară.
Să fii copil e un lucru serios, susţin gazdele dumneavoastră, invitându-vă să vă pregătiţi cât se poate de bine, de la mască şi costum până la povestea care însoţeşte personajul ales de voi. Despre semnificaţiile carnavalului veţi mai afla şi la teatru. Pentru că, intrarea în postul Paştelui, prin cortegiul vesel care trage lumea cu susul în jos (regii devenind bufoni iar cerşetorii–regi), este un moment cât se poate de serios, un ritual pe care omenirea îl practică din cele mai vechi timpuri printr-o explozie de bucurie.


Vă aşteptăm la teatru cu drag, pregătiţi cum se cuvine de Carnaval !


Niciun comentariu: