joi, 6 martie 2014

Poveşti mitologice  despre legătura de suflet dintre om şi natură,

POVEŞTILE DE PRIMĂVARĂ aduc  în prim plan numele de flori

Duminică, 9 martie 2014, la Teatrul Naţional pentru Copii (în Sala Media a TNB, de la ora 11.00) încep  POVEŞTILE  DE  PRIMĂVARĂ.
Magicianul, Buna Poveştilor şi colaboratorii lor vă aşteaptă să vă apropie de lumea poveştilor florale, de primăvară şi de Sărbătorile Pascale. Până la Duminica Floriilor mai sunt 5 săptămâni şi 5 spectacole ne mai despart până la o nouă aniversare. În Sfânta Duminică,  şi la Teatrul Naţional pentru Copii va fi sărbătoare, se vor  împlini 13 ani de la primul spectacol.
Numele Floriilor este legat de sărbătoarea romană Floralia ce se organiza  primăvara, în cinstea zeiţei Flora, zeiţă a florilor şi a primăverii, care le-ar fi dăruit oamenilor, spune legenda, seminţele tuturor florilor. Dar, Sărbatoarea Florilor exista şi în epoca precreştină.
Legătura de suflet dintre om şi natură este exprimată şi în poveştile mitologice româneşti despre flori şi are o valoare sacrală.
La Teatrul Naţional pentru Copii, unde fiecare spectacol este o premieră, iar micuţii spectatori sunt invitaţi să li se alăture actorilor şi să ia parte la poveste, întruchipându-i pe eroii basmelor, primăvara aceasta vine cu un program special.
Dacă până acum, în poveştile stagiunii, eroi au fost mai ales băieţii,  poveştile de primăvară răstoarnă distribuţia astfel încât, rolurile centrale le vor reveni, în perioada următoare, mai ales fetelor.
PROGRAMUL PRIMĂVERII va începe cu POVESTEA FLORILOR şi se va încheia cu  POVEŞTILE SĂRBĂTORILOR PASCALE.
În fiecare duminică, de la ora 11.00, în sala MEDIA a TNB, BRÂNDUŞA, VIOLETA, GHIOCELUL şi celelalte flori îşi vor spune povestea.
Aceste spectacole fac parte din programul educativ iniţiat, în anul 2001, de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, împreună  cu  Teatrul Naţional din Bucureşti. Copilul, dar şi părintele, vor învăţa povestea şi vor respecta natura. De asemenea, stimularea imaginaţiei celor mici constituie un obiectiv important al Evenimentului, ca de altfel, al întregului program.
Vă aşteptăm cu căldură la teatru !

Amintim că, intrarea la Sala Media se face dinspre strada Batiştei, pe esplanada  nou construită ce leagă Sala Studio de Sala Mare.
Alături, la Sala Studio, este noua Agenţie de bilete a TNB. Biletele au preţul unic de 20 de lei. (Atenţie, biletele nu se mai pot achiziţiona după ora de începere a spectacolului !).
Durata spectacolului : aproximativ o oră şi jumătate. 

Niciun comentariu: