joi, 30 ianuarie 2014

  La Teatrul Naţional pentru Copii :  
În fiecare duminică dimineaţă are loc o PREMIERĂ!


La Teatrul Naţional pentru Copii, proiect găzduit de noua şi primitoare clădire a Naţionalului Bucureştean,  duminică de duminică, la Sala Media - de la ora 11.00, are loc câte o premieră.
Teatrul Naţional pentru Copii, proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti, este locul unde copiii au posibilitatea să intre în poveste alături de cei mari, de actorii care dau viaţă personajelor negative, şi să îşi încerce forţele cu ei, de la egal la egal. Ca în poveste!
Şi, în fiecare duminică, la fiecare premieră, rolurile pozitive, ale eroilor cei buni şi frumoşi, le revin copiilor, după un scenariu care îi ia prin surprindere, atât pe cei mici, cât şi pe părinţi şi bunici. Povestea devine sub ochii lor vie, captivantă şi bogată în învăţăminte. Şi totul pare atât de simplu, un … JOC. În Jocul de-a Teatrul, copiii învaţă să fie învingători.


Formula de teatru interactiv, în care cei mici urcă pe scenă şi devin Eroi din Poveşti, a început cu mulţi ani în urmă şi a fost împrumutată şi practicată în întreaga ţară cu mult succes.
Noul proiect a fost regândit de Magicianul Poveştilor şi a revenit în luna octombrie la TEATRUL  NAŢIONAL din Bucureşti, sub genericul Poveştile Românilor.
                        Recent, FĂT FRUMOS DIN LACRIMĂ, frumosul basm în proză scris de Mihai Eminescu, operă de tinereţe a poetului, a ajuns la episodul trei.              Micii spectatori au urcat pe scenă şi au dat piept cu Muma Pădurii şi cu Genarul cel mândru şi sălbatic. Din poveste mult mai este.
            Duminică 2 februarie, de la ora 11.00, în sala Media a TEATRULUI NAŢIONAL DIN BUCUREŞTI aventura lui Făt Frumos „cel născut miraculos din lacrima unei icoane a Maicii Domnului” continuă. Chiar dacă nu aţi participat la primele două episoade,  acestea vă vor fi povestite de Magicianul Poveştilor şi asistenţii lui. Astfel o să intraţi şi dumneavoastră, dragi copii în Jocul de-a Povestea.                                                            

Amintim că ....
Intrarea la Sala Media se face dinspre strada Batiştei, pe esplanada  nou construită care leagă Sala Studio de Sala Mare, lângă Casa de bilete a TNB.
Biletele au preţul unic de 20 de lei. Durata spectacolului : 1 oră şi jumătate.

  Vă aşteptăm cu căldură la teatru !

Niciun comentariu: