sâmbătă, 5 aprilie 2014


Duminică 13 aprilie,
La Teatrul Naţional pentru Copii este de două ori sărbătoare!     
Ca într-un basm frumos, primăvară după primăvară, Teatrul Naţional pentru Copii mai creşte cu un an, în Duminica Floriilor.
Inspirat parcă de un gând eminescian, “Cu cât suntem mai naţionali, cu atât vom fi mai universali”, proiectul actorului Marian Râlea şi al Fundaţiei Abracadabra a prins viaţă, în anul 2001, cu sprijinul Teatrului Naţional din Bucureşti. De atunci, matineele duminicale sunt aşteptate la TNB cu bucurie, de copii şi de părinţi.       
Un proiect longeviv, al cărui succes s-a datorat în primul rând caracterului interactiv al spectacolelor. Copiii sunt antrenaţi în joc alături de actori şi împreună dau viaţă poveştii cu fantezie şi cu haz. Niciun spectacol nu seamănă cu celălalt, pentru că aici, în fiecare duminică, are loc câte o premieră.
Copiii s-au întâlnit de-a lungul vremii cu autori importanţi ai literaturii române şi universale şi au intrat în lumea basmelor, ca într-o magie,  ajutaţi de câteva elemente de costum şi de decor. Învingându-şi teama, micuţii juc-actori  au devenit, pentru o duminică de neuitat, eroi de poveste. Amintim, cu ocazia acestei aniversări,  câteva din titlurile stagiunilor trecute: „Tinereţe fără bătrâneţe”, după Petre Ispirescu, „Făt Frumos din lacrimă”, după Mihai Eminescu,  „Poveştile domnului Caragiale”, după cele patru poveşti ale marelui scriitor român,“Jocul de-a Shakespeare”, povestiri după piesele lui Shakespeare de Mary şi Charles Lamb, „Vrei să-ţi spun o poveste ?”, după poveştile lui Ion Creangă („Harap Alb”, „Punguţa cu doi bani”, „Fata moşului şi fata babei”, „Dănilă Prepeleac”).
        Protejat de magia florilor şi de creanga de salcie sfinţită în ziua de Florii, Teatrul Naţional pentru Copii a ajuns la o nouă aniversare.
Iar „Povestea continuă în fiecare duminică, la Sala Media a TNB ne încredinţează actorul Marian Râlea. Dacă mai credem în magia copilăriei, sărbătoarea Floriilor, care pică în acest an în a 13-a zi a lunii aprilie este de bun augur pentru cea de-a 13-a noastră aniversare. Fără prezenţa dumneavoastră în sală,  acest proiect nu ar fi existat. Vă mulţumim, dragi şi mici spectatori, dar şi dumneavoastră scumpilor noştri părinţi pentru aplauzele pe care ni le-aţi oferit pe parcursul acestor ani. Şi pentru că este zi de sărbătoare în duminica Floriilor, „La mulţi ani” celor care poartă nume de floare!”.

            Amintim că, în această duminică, dinaintea Floriilor, la Teatrul Naţional pentru Copii va avea loc un bal. Toţi prinţii sunt aşteptaţi să o aleagă pe Zâna Florilor! Vă aşteptăm cu căldură la teatru !

Niciun comentariu: